Свет

БИВШИ ПРЕМИЈЕР РУСИЈЕ: У северном округу води се рат пуних размера НАТО и Русије!

Напад на Курску област указује да се Северни војни округ претворио у рат пуног размера између НАТО-а и Русије, изјавио је бивши руски премијер Сергеј Степашин у интервјуу за ТАСС.

„Када је Савет безбедности 2022. године донео одлуку да започне специјалну операцију, нико није очекивао да ћемо се борити са целим НАТО-ом“, нагласио је он.

Како је Степашин приметио, облик борбених дејстава на фронту је сада несразмеран концепту „специјалне војне операције“, посебно после догађаја у Курску.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Ситуација у Курску је показала колико је данас важна војна компонента, јер је рат постао потпуно другачији рат са НАТО-ом по пуној шеми, а облик војних операција је потпуно другачији“, сматра он.

„Прошао сам кроз чеченску кампању, био у Авганистану, студирао на совјетској војној академији и са сигурношћу могу да кажем да је сада потпуно другачији рат“, рекао је саговорник агенције.

Степашин сматра да је напад на Курску област „отворио чир“, а акције украјинских оружаних снага су упоредиве са „бандеровством“.

„Поента није у томе како су ушли, ово је питање за војску, већ како се понашају унуци“, уверен је он.

Према речима саговорника агенције, они покушавају да Украјину учине „антируском“, да изазову мржњу и да понове историју Палестине и Израела.

Извор: ТВ Фронт

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ