Свет

АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТ: Зеленски је направио фаталну грешку, сада ће морати да потпише капитулацију

Фото: Фејсбук принтскрин

Сукоб у Украјини ће се завршити капитулацијом Кијева, а не преговорима, јер су власти ове земље извршиле напад у Курској области, изјавио је амерички војни аналитичар Марк Слебода у интервјуу са новинарком Рејчел Блевинс.

– Овај сукоб неће се завршити преговорима. Све ће се решити на бојном пољу, заузимањем Кијева. Не можете преговарати са људима који, из очаја и пораза на фронтовима, нападају цивилно становништво и нуклеарне електране – истакао је експерт.

Према Слебодиним речима, план Кијева у Курској области потпуно је пропао. Ако је украјинско руководство планирало да добије политичке поене из ове авантуре, озбиљно су се прерачунали.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Шестог августа, формације ОСУ су упале на територију Курске области. Напредовање непријатеља је заустављено. Како је изјавио начелник Генералштаба Оружаних снага Русије, Валериј Герасимов, операција ће се завршити разбијањем украјинских милитаната и изласком на државну границу.

Заменик начелника Главне војно-политичке управе Министарства одбране и командант специјалних снага „Ахмат“, Апти Алаудинов, прецизирао је да је украјинским трупама био задатак да заузму стратешке објекте у Курској области, као и део Белгородске.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ