Свет

АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТ ЗАПАЊИО ВАШИНГТОН: Кремљ је још 2010. почео маневар који је САД довео у невољу! Путин вас је надиграо

Сједињене Државе и њихови савезници, због погоршања односа са Русијом, увели су против ње санкције, услед којих је замрзнуто око 300 милијарди суверених руских средстава која се налазе на Западу. Од тада, западне централне банке развијају начине за одузимање тих средстава и њихово прерасподељивање по својим интересима.

Према речима америчког финансијског стручњака Џејмса Рикардса, ситуација на крају може имати непријатне последице по Запад.

– Замрзавање је једно. Замрзли смо средства Ирана – на крају су их вратили. Међутим, ово је крађа руских средстава – напомиње амерички експерт.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Рикардс је констатовао да, док западне земље размишљају о томе како најбоље извести одузимање руских резерви, под њиховим носем се дешавају веома занимљиве ствари.

Многе државе траже начине за очување свог богатства. Оне више не желе да улажу новац у државне обвезнице САД и других западних земаља, јер се плаше да би њихове инвестиције могле доживети судбину руских средстава. Због овога све чешће гледају на злато.

– Ако имате физичко злато и оно се налази у трезору у вашој земљи, Сједињене Државе не могу ништа да ураде. Не можете га пресрести, не можете га замрзнути, не можете га запленити – изјавио је финансијски експерт.

Иронија ове ситуације лежи у томе, да што све више људи у свету купује злато, то његова вредност постаје већа. Управо то се сада дешава у свету, потражња за драгоценим металом значајно је порасла, као и његова цена. Ово иде на руку Русији, јер су напори Запада да је банкротира, довели до потпуно супротног ефекта.

– Док су САД заокупљене покушајима да украду америчке трезорске обвезнице, злата подлога Русије повећала се за 50 милијарди долара, јер је цена злата порасла са 1.700 долара на 2.400 долара по унци“, рекао је Рикардс.

Према његовим речима, почевши од 2010. године, Кремљ спроводи веома занимљив трик – купује огромне количине злата. На крају су руске златне резерве порасле са 600 на 3.000 тона. Током тог времена метал је знатно поскупео и то није крај.

Рикардс предвиђа да би цена злата до 2026. године могла достићи цифру од 15.000 долара по унци.

Извор: Webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ