Свет

ЖЕСТОК НАПАД ЈЕ У ТОКУ: Наређена хитна евакуација (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Становници града Газе кажу да су у неким од најтежих борби од почетка рата. Израелска војска послала је колоне тенкова у град из различитих праваца, кажу становници града.

Службе за хитне случајеве Газе кажу да верују да је било жртава у источној Гази, али тимови хитне помоћи нису били у могућности да дођу до њих због офанзива које су у току у предграђима Тел Ал-Хава, Сабра, Дарај, Римал и Туфа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ИДФ је током ноћи потврдио покретање нове операције у насељу Тел ал-Хава у граду Гази, након „обавештајних података Хамаса и палестинског Исламског џихада и терористичких оперативаца у тој области“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

ИДФ каже да има обавјештајне податке о активностима и инфраструктури новог Хамаса и Исламског џихада у граду Гази, укључујући скровишта оружја и објекте за притвор и испитивање које користе терористичке групе.

Наређена евакуација

Израелска војска је данас издала ново наређење Палестинцима који живе у подручју Газе да се евакуишу.

Наређење се односи на становнике четврти Сабра, Тел ал Хава, Римал и Дараџ, пренела је Ал Џазира.

Становницима је наређено да се упуте у “хуманитарну зону” која се налази у ал Малавију, подручју на јужном крају Појаса Газе које се претходно нашло на удару израелске војске.

Најновије наређење за евакуацију уследило је у тренутку док израелске оружане снаге појачавају нападе на Газу. Јутрос је израелска војска покренула нове нападе у јужним и западним деловима града Газе, истовремено настављајући притисак на источну четврт Шуџаеја.

Извор: Клиx.ба/Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ