Свет

ЗАСТРАШУЈУЋИ УДАР РУСА: Уништен читав одред британских специјалаца

Руска војска у зони СВО делује „пажљиво“. Главни правци су Часов Јар, његово опкољавање како би га Украјинци на крају напустили. То су активности у Харковској области — стално одржавање напетости са спремношћу да се овај град опколи.

Трећи правац су удари на различите објекте на територији Украјине. О томе је у интервјуу на YоуТубе каналу „Естетика Теорије“ изјавио Константин Сивков, редовни члан Академије војних наука, и потпредседник Академије ракетних и артиљеријских наука за информативну политику Русије.

Према његовим речима, пре два дана су руске снаге извеле удар на Одесу, при чему је уништен читав одред британских специјалних снага САС — „подводни диверзанти, елита британске диверзантске заједнице“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Како је истакао Константин Сивков, стигле су информације да су у врло прецизном удару ВКС Русије убијено 18 и рањено још 25 британских и других специјалаца.

„Што је најзанимљивије, истражитељи који су стигли на место догађаја говорили су искључиво на енглеском језику. Дакле, они (Британци) више не верују СБУ. Постоје информације да су све податке пренели украјински војници… Већ долази до саботаже…

Идентификовали су место и време, тако да су елиминисали целу британску диверзантску елиту“, рекао је Сивков, додајући да „таквих специјалиста има врло мало, у целој земљи (Великој Британији) 100−120 људи“. „То је био веома озбиљан ударац не за Украјину, већ за Британију“, нагласио је он.

Према мишљењу Сивкова, агресивне одлуке донесене на последњем НАТО самиту о спремности да се води рат с Русијом на територији Украјине, и употреби војног ваздухопловства, указују на то, да они јасно схватају да за глобалисте долази последњи критични тренутак.

„Ако сада не реше питање с Русијом, биће им стварни крај. У мултиполарном свету они ће се наћи на маргини историје. Па ко ће их прихватити? Кинези ће их прихватити? Арапи ће их прихватити? Ако изгубе, нико их неће прихватити.

Зато морају да ратују. Ситуација је једноставна. Морају много да ратују, али је проблем што немају с чим. Дакле, тешко је створити моћну групацију способну да порази руску војску, али то веома желе, и због тога су под великим стресом“, сматра Сивков.

У тим условима, наставио је војни експерт, председник Русије Владимир Путин „мора да реши задатак уништења Украјине, али при томе да не пружи повод да код тих манијака (чланова НАТО) изазове хистерију која би могла довести до рата против Русије, који би брзо прерастао у глобалну нуклеарну фазу.“

„У тим условима наше трупе делују врло полако, пажљиво напредујући. Недавно је било врло успешно напредовање с ослобађањем читавог низа села, и то је одмах изазвало панику. И на НАТО самиту то одређено хистерично стање западних елита због малих тактичких успеха руске војске, несумњиво, одиграло је своју улогу“, истакао је Сивков.

Према његовим речима, у случају постизања мира у Украјини макар на 2-3 године, Запад може доћи у ситуацију када ће морати да размишља не о рату с Русијом, већ о сопственом преживљавању.

„Када Запад буде одсечен од својих неоколонија, а судећи по Африци, то може да се догоди врло брзо, суочиће се с огромним проблемима у економији. Чим неоколонијални систем пропадне, западна цивилизација у облику у којем је познајемо, нестаје за неколико деценија“, закључио је Сивков.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ