Свет

ВЕЛИКА ПОБЕДА: Руси заузели кључну тачку

Заузимање Урожајног на времевском правцу запорошке линије фронта има важно тактичко значење, јер ће постати нова платформа за напредовање руских трупа, изјавио је за РИА Новости председник Комисије јавне коморе Руске Федерације за питања суверенитета и копредседник координационог савета за интеграцију нових региона Владимир Рогов.

У недељу је прес служба Министарства одбране Руске Федерације саопштила да су војници групације „Восток“ заузели насеље Урожајно. Тренутно се тамо врше чишћење и разминирање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ослобођење Урожајног има важно тактичко значење, јер ће постати нова платформа за напредовање руских трупа напред на времевском правцу – рекао је Рогов.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према његовим речима, руске трупе постепено избацују украјинске снаге са позиција на неколико делова Запорошке линије фронта, не дајући им да се прегрупишу и укопају.

Урожајно и Старомајорско налазе се на споју Запорошке области и ДНР. Украјинске снаге су заузеле ова села током контраофанзиве прошлог лета. Старомајорско је заузето 10. јуна ове године, а Урожајно 14. јула.

Прошле године, украјинске снаге су током своје контраофанзиве заузеле Урожајно, што је представљало значајну прекретницу у њиховом напредовању у том региону. Заузимање Урожајног омогућило је украјинским снагама да консолидују своје положаје и пружило им је стратешку предност у покушају да преузму контролу над ширим подручјем Запорошке области.

Сада, након заузимања Урожајног, руске трупе имају могућност да користе ово насеље као одскочну даску за даљи напредак на времевском правцу, што би могло имати далекосежне последице за даљи ток сукоба у овом делу фронта.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ