Свет

УЗБУНА У КРЕМЉУ: Долази Ф-16, тући ће по Русима напредним оружјем! САД дале опасну дозволу, на помолу тоталне ескалације!

Сједињене Америчке Државе дозволиле су да ловци Ф-16, који се предају Украјини, буду опремљени ракетама америчке производње, пише „Волстрит Џурнал“, позивајући се на званичнике.

„САД су се сложиле да наоружају десетине ловаца Ф-16, који се шаљу Украјини, америчким ракетама и другим напредним оружјем. Данска и Холандија се спремају да овог лета пошаљу прве произведене у САД Ф-16 Украјини, а касније ће испоруке обезбедити Белгија и Норвешка, али до сада је извор кључног наоружања за ове авионе био непознат“, наводи се у чланку.

САД намеравају да опреме предане ловце Украјини ракетама АГМ-88 ХАРМ класе „ваздух-земља“, прецизним навођењем за бомбе, ракетама класе „ваздух-ваздух“ АМРААМ и АИМ-9X, као и бомбама малог пречника.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Такође се напомиње да је Вашингтон ограничио право Кијева да користи ово наоружање на територији Русије само „као одговор на нападе с те стране границе“.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ