Регион

УЗБУНА КОД СУСЕДА! Румунима ноћас у 1.20 стигла порука: Нисмо на мети Русије, али…

Мештани северног подручја румунског пограничног града Тулча и околине добили су, другу ноћ заредом, поруке РО-Алерт, у којима су упозорени да постоји могућност „пада објеката из ваздушног простора, у близини границе са Украјином“.

„Генерални инспекторат за ванредне ситуације синоћ је око 01:20 издао РО-Алерт поруку за северну област округа Тулча, обавештавајући становништво о могућности пада неких предмета из ваздушног простора, на територију у близини границе са Украјином. Још једном напомињемо да је улога поруке информисање и упозоравање становништва и да се као таква мора и третирати!“, саопштиле су локалне власти Тулче у четвртак ујутро, преноси Невс.ро.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грађани се моле да не паниче, да прате обавештења и савете у поруци РО-Алерт, а уколико се не осећају безбедно или им је потребна помоћ и подршка, да се за помоћ јаве на јединствени број хитне помоћи 112, јавља портал Диги24.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Јасно стављамо до знања да територија наше земље није на мети напада Руске Федерације, а ове поруке се шаљу како би се становништво обавестило о томе да постоји могућност да делови уништених беспилотних летелица падну на територији Румуније“, наводи се у саопштењу.

Ово је друга информативна порука упућена становништву северног подручја округа Тулча за 24 сата. Није забележен ниједан позив на број 112. Власти су такође објавиле РО-Алерт поруку на северу округа Тулча у ноћи са уторка на среду, након што је примећено неколико дронова како се приближавају граници.

Регистровано је 10 позива на број 112 због звука експлозија. МАпН је прецизирао да су два авиона Ф-16 румунског ратног ваздухопловства полетела из 86. ваздухопловне базе Борча ради праћења ваздушне ситуације. Обављен је увиђај на терену, у околини града Плауру, алиу ниједан сумњив предмет није пронађен.

Извор: Informer.rs/Digi24.ro

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ