Свет

УЖАС НА АЕРОДРОМУ: Мотор авиона усисао механичара, букнуо и пожар (ВИДЕО)

Фото: Pixabay.com

Ужасна драма догодила се на међународном аеродрому Чар Бахар, у јужном Ирану, у Оманском заливу, када је током радова на одржавању механичар увучен у укључен мотор авиона.

Боинг 737-500 иранске домаће компаније Вареш ерлајнс стигао је по плану из иранске престонице Техерана рано ујутро у 7.15 часова и безбедно је слетео у Чар Бахар. Након што су се сви путници и посада искрцали, механичар Аболфазл Амири је започео рад на рутинском одржавању.

Онда је дошло до фаталне грешке – покренут је десни мотор с отвореним поклопцима!
Иако око мотора увек постоји сигурносни простор који служи да заштити људе од несреће, Аболофазл Амири је прошао кроз њега јер је заборавио алат на мотору. Нажалост, мотор га је у том тренутку усисао.

Механичар није имао шансе да побегне од мотора који ради, а да ствар буде гора, букнуо је пожар и све се запалило.

Иако је ватрогасна бригада аеродрома брзо била на месту несреће и угасила пожар, спасиоци су успели да извуку само остатке човека, пише Билд.

Иранске ваздухопловне власти наредиле су истрагу о несрећи.

Сличне несреће догодиле су се и на аеродромима у САД и у Холандији. У мају, на аеродрому Схипхол у Амстердаму, једног човека је усисала турбина ембраера који је стајао на капији спреман за лет за Билунд, у Данској. Међутим, истрага је неколико дана касније открила да је службеница аеродрома извршила самоубиство.

Године 2023. мајка троје деце Кортни Едвардс ухваћена је у мотору на регионалном аеродрому Монтгомери у САД јер је пришла преблизу летелици упркос томе што је мотор био покренут. Нажалост, погинула је на месту удеса.

Извор: Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ