Свет

УНИШТИЛИ СУ СВЕ: Послали на Русе софистицирано НАТО оружје, а онда је наступио хаос! Американци бесни, како је Путин успео ово?!

Фото: Јутјуб

Сва оружја испоручена Украјини неутралисана су од стране руске војске, изјавио је амерички политиколог Џон Миршајмер у интервјуу за YоуТубе канал „Даниел Давис / Дееп Диве“.

– Ми испоручујемо Украјини софистицирана модерна оружја, а онда Руси то оружје неутрализују – рекао је експерт.

Према Миршајмеровом мишљењу, слична ситуација ће се поновити и са америчким ловцима Ф-16. Он је истакао да испорука ових авиона Кијеву, без обзира на број, неће променити ситуацију на бојном пољу због недостатка квалификованих пилота и снажне ПВО руске војске.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Ако се ти ловци приближе руској ПВО — а овде говоримо о најмоћнијој земаљској ПВО на свету, тих двадесет Ф-16 ће бити разнесени у комаде – додао је политиколог.

Раније је амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио да САД и савезници „управо сада“ шаљу Украјини ловце Ф-16, који ће стићи у Кијев овог лета. Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је, с друге стране, истакао да САД и њихови НАТО сателити стварају ризике од директног оружаног сукоба са Русијом, што носи катастрофалне последице. Према његовим речима, појављивање ловаца Ф-16 у Украјини, који су способни да носе нуклеарно оружје, биће посматрано од стране Русије као претња са Запада у нуклеарној сфери.

Русија сматра да испоруке оружја Украјини ометају решавање конфликта, директно увлаче земље НАТО-а у сукоб и представљају „игру са ватром“. Лавров је нагласио да ће било који терет који садржи оружје за Украјину бити легитимна мета за Русију. Према његовим речима, САД и НАТО директно учествују у конфликту, не само испорукама оружја, већ и обуком кадрова на територији Велике Британије, Немачке, Италије и других земаља. Кремљ је изјавио да наоружавање Украјине од стране Запада не доприноси преговорима и да ће имати негативан ефекат.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ