Свет

УКРАЈИНЦИ УЖАСНУТИ! ПУТИН ВЕЋ ДОНЕО ОДЛУКУ? Напашће са свих страна

Један од највероватнијих праваца за напад руских Оружаних снага могао би бити ка граду Запорожју. Према речима војног стручњака, пензионисаног пуковника Службе безбедности Украјине (СБУ) Олега Старикова, руска војска би могла напасти с различитих страна како би се пробила до граница овог региона.

– Могући правци главног удара? Северни, источни или јужни – ту чак није потребно завршити војну академију, довољно је узети карту и погледати,“ рекао је Стариков, наглашавајући да је јужни правац, који обухвата Запорожје и Гулајпоље, посебно интересантан јер нема водених препрека, већ је у питању равница – рекао је он.

Стариков објашњава да би правац офанзиве могао би бити преко Покровска.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– На покровском правцу, нажалост, не можемо превазићи тактичку кризу – рекао је он.

Према његовим речима, северни правац има за циљ не толико Харков, колико улазак у позадину Купјанск-Лиманске групације и одсецање источног дела Харковске области, што је озбиљно и представља оперативни правац.

– Који правац сматрам главним? Не знам, можда ће бити три правца. Јер северни правац, њима није битан Харков, већ излазак у позадину Купјанск-Лиманске групације и одсецање источног дела Харковске области – додао је Стариков, истичући да би евентуални излазак на покровску линију довео до граница Запорошке области, са преосталим 25 километара до циља.

– Ако преузму два од три правца, вероватно ће то бити с југа, јер Запорожје с југа и с истока може бити одсечено и окупирано – закључио је Стариков, додајући да се чека развој ситуације у наредном месецу како би се видело који ће правац бити приоритет.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ