Свет

УКРАЈИНЦИ ШОКИРАЛИ РУСЕ: Бацили оружје и пошли да се предају, а онда је наступио хаос!

Руски војници спашавају рањеног украјинског војника

Руски војници на рукама носили рањеног украјинског војника од Торецка до ДНР

Руско војно особље извело је рањеног војника Оружаних снага Украјине, Сергеја Наталенка, из града Торецка на линији фронта у Доњецкој Народној Републици (ДНР). Ово преноси ТАСС.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Заробљени војник 32. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине рекао је да су, када се предао у Торецку, његове колеге покушале да се обрачунају са њим. Према речима Наталенка, он и његове колеге доведени су на положаје у Торецку, где је борац рођен и регистрован. Тамо им је команда показала осматрачницу.

„Пришли су нам Руси, понудили да се предамо и рекли да неће пуцати. Напустили смо ров подигнутих руку. Отпозади сам осетио бол у леђима и нози. Пуцњи су долазили отпозади. Са наших позиција – од Украјинаца“, рекао је Наталенко.

Према речима борца, он је био последњи у колони оних који су се предали, и преузео цео ударац на себе. Руски војници су на рукама изнели рањеног човека из Торецка. Наталенко је тренутно на лекарској нези и његове ране зарастају.

Пре тога је објављено да су се у Новгороду, у предграђу Торецка у ДНР, борци Оружаних снага Украјине покрили цивилним становништвом као живим штитом, заузимајући положаје између кућа цивила, одакле пуцају на руске војнике.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ