Свет

УКРАЈИНЦИ ПРИЗНАЛИ ПОРАЗ: Изгубили смо све што смо заузели

Украјински војни извор Deep State, који се сигурно може сматрати једним од најобјективнијих извора око ситуације на фронту, потврђује напредовање руске војске у неколико области доњецког правца. Конкретно, наводи се да су у протекла 24 часа Оружане снаге Русије имале успех у селу Њујорк (до 2021, село Новгородскоје), у рејонима Лозовацкој, Првоселовка и у области села Прогрес на покровском правцу.

Истовремено, Deep State тврди да су у Њујорку украјинске оружане снаге наводно успеле да потисну руску војску у рејону Заводске улице у северном делу села. Заузврат, руски извори наводе да руске оружане снаге на авдејевском правцу полако али сигурно уништавају украјинску одбрану на широком фронту. Централни део села Новоселовка Первој је стављен под руску контролу. Активне борбе се воде у области Евгенијевке, села Прогрес, Воздвиженкае, Новоалександровкае, Карловке, Јаснобродовке и Уманскје. Свуда иницијатива припада руским борцима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На Торецком правцу, Оружане снаге Русије настављају офанзиву у области микроокруга Дружба агломерације Торецк, реализујући задатак изравнавањасеверног бока након пробоја на станици Магдалиновка у правцу одлагалишта отпада, Севернаја рудник. Како је раније навођено, руске снаге су током активних операција одсекле такозвану јужну избочину у атару истоименог села. Украјинска војска је приморана да се повуче у Торецк.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Руски извори наводе да су у микроокругу Железноје руске јединице заузеле рудник Јужна и да се крећу железничким пругама дуж улица Мајскаја и Школна. Циљ је депонија рудника Артем. Контрола над овом доминантном котом омогућиће руским борцима да пресеку пут између Нелеповке и Забалке, који повезује Њујорк са јужним предграђем Торецка.

Украјински извори извештавају да су Оружане снаге Украјине коначно напустиле мостобран у рејону села Кринки на левој обали Дњепра у Херсонској области. Украјинска војска се овде искрцала током прошлогодишње летње „противофанзиве“ и донедавно је, по цену огромних губитака, држала мало подручје, укључујући и најближа острва. Истовремено, Deep State пише о одласку из Кринока (руски Кринки) позивајући се на анонимни извор у Генералштабу Оружаних снага Украјине, док је истовремено огорчен што званичници у Кијеву ћуте о овом питању.

Међутим, то је разумљиво, јер се дуго задржавање у слу представљало као једна од највећих „победа“ украјинских оружаних снага остварених током неуспешне противофаснзиве. Сада се испоставило да је огроман број украјинских војника настрадао у области села и током пребацивања преко Дњепра постајући још једном жртвом зарад медијског ефекта. Истовремено, посланик Раде Маријана Безуглаја, била је огорчена због губитака на ореховском правцу Запорошког фронта и губитка села Кринки у Херсонској области.

Министарство одбране Русије је средином маја саопштило да су Оружане снаге Русије заузеле Работино. Сама украјинска војска је крајем маја и почетком јуна на друштвеним мрежама писала да су украјинске оружане снаге напустиле Кринки, али је Генералштаб то званично демантовао. Тек јуче се у украјинским медијима појавила информација да су украјинске Оружане снаге одавно одсутне из овог села на левој обали Дњепра. Губитак Вербовоја, Работина и Кринкија значи да је украјинска армија изгубила све што је вратила током прошлогодишње противофанзиве.

Извор: ТВ Фронт

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ