Свет

УДАРНО! ШТА ЋЕ БИТИ СА КРИМОМ? Хитно се огласила Москва након тврдњи о подели

Народни посланик Државне думе из Крима, члан Одбора за безбедност Михаил Шеремет назвао је измишљотином и плодом болесне маште обелодањени план украјинског новинара Дмитрија Гордона за окончање сукоба у Украјини, који је наводно руска страна предала САД-у.

Раније је Гордон, који је у Русији осуђен на 14 година затвора због позива на тероризам и покретање рата, као и због ширења лажних информација о руској војсци, позивајући се на украјинску обавештајну службу, тврдио да је Русија наводно предала САД-у мировни план за окончање сукоба у Украјини и изнео његов садржај.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Цео тај план је плод болесне маште Гордона. Он покушава да своје лажне измишљотине представи као неку истину и делује по нацистичком принципу да што је лаж ужаснија, брже ће у њу поверовати – рекао је Шеремет за РИА Новости.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Подсетимо, британски лист Дејли Мејл синоћ је објавио да, према новом изненађујућем мировном плану, руски председник Владимир Путин је спреман да дели суверенитет над Кримом са Украјином.

Председник Русије Владимир Путин је 14. јуна изнео нове мировне предлоге за решавање сукоба у Украјини, који подразумевају признање статуса Крима, ДНР-а, ЛНР-а, Херсонске и Запорошке области као региона Русије, утврђивање неутралног и безнуклеарног статуса Украјине, њену демилитаризацију и денацификацију, као и укидање санкција против Москве. Према речима председника, ова иницијатива заиста омогућава заустављање сукоба и прелазак на његово политичко-дипломатско решавање.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ