Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ ЗЕЛЕНСКОМ: Ово није очекивао

Фото: Фејсбук принтскрин

Одлуку о уништавању руских ракета које лете ка западним регионима Украјине морају једногласно да донесу све чланице НАТО-а, а до тада Пољска одбија да испоштује такав захтев Кијева, поручио је пољски министар одбране Владислав Косињак-Камиш.

Према његовим речима, Владимир Зеленски већ дуго тражи да чланице НАТО-а почну са обарањем руских пројектила. Међутим, Косињак-Камиш напомиње да је за тако нешто неопходна једногласна сагласност чланица Алијансе, чега тренутно нема, преноси портал „Украјина.ру“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Пољска неће самостално доносити одлуке о овом питању, то би требало да буде одлука целог НАТО-а,“ рекао је он.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Након што је Владимир Зеленски са премијером Пољске потписао безбедносни споразум, украјинска агенција УНИАН претходно је пренела да Владимир Зеленски заједно с Варшавом припрема посебан механизам који ће Пољској омогућити да обара руске ракете и дронове изнад Украјине, а који лете ка пољској територији.

Споразум такође подразумева да Варшава „охрабрује“ држављане Украјине да се врате у своју домовину „како би служили у оружаним снагама… и другим безбедносним и одбрамбеним снагама“.

Билатерални споразум са Варшавом је један у низу споразума које је Украјина потписала са западним земљама.

Споразуми имају за циљ да обезбеде дугорочну војну помоћ Кијеву, пошто Украјина и даље није добила јасан одговор у вези са својим потенцијалним чланством у НАТО-у.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ