Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ РУСИЈИ: Украјинци тврде да су им нанели огромне губитке (ВИДЕО)

Руске снаге су претрпеле велике губитке у трупама и опреми у великом нападу на Доњецк, према извештајима и видео-снимцима објављеним на друштвеним мрежама.

„Огромна битка између украјинских и руских снага у Новомихајливки. Руске снаге од 13 возила и 200 људи су одбијене, а многи су уништени“, објавио је проукрајински корисник „Wар ис Транслатед“ на мрежи Икс, некадашњем Твитеру, поред видео-снимка који наводно приказује нападе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новомихајловку је заузела Русија 28. априла након жестоких борби у којима су московске снаге, како се наводи, изгубиле више од 300 војних возила и претрпеле жртве од 13.000.

https://informer.rs/planeta/vesti/927710/rusija-ukrajina-rat-krinki-dnjepar-masakr

У то време, украјинска 79. ваздушно-јуришна бригада, која се тамо борила, описала је то подручје као „једно од највећих гробља руске опреме“.

На налогу „Контролна мапа Украјине“ на мрежи Икс, који приказује најновије стање на линији фронта, објављено је у среду како руске снаге изводе велике механизоване нападе између Новомихајловке и источно од Вуледара, који се налази око 13 миља југоисточно.

Видео-снимак од 82 секунде је такође подељен на медијској платформи Ноел репортс, која покрива рат у Украјини. Снимак, који је до четвртка имао више од 155.000 прегледа, приказује серију удара на војна возила на отвореном пољу и дим који се диже у ваздух.

„Ово је сулудо. 79. ваздушно-јуришна бригада је одбила један од највећих руских напада из више праваца“, наводи Ноел репортс и додаје да је у нападу учествовало 11 тенкова, 45 транспортера, БМП-Т „терминатор“ и наоружано борбено возило, као и десетак мотоцикала и око 200 војника.

Украјинска бригада је „одговорила јаком артиљеријском ватром, противтенковским вођеним пројектилима и ударима беспилотних летелица“, наводи се у саопштењу.

„Након што су изгубили 13 оклопних возила, нападачи су се повукли, а пешадија у бекству била је на мети оператера беспилотних летелица (дронова).

У саопштењу се додаје да су руске снаге изгубиле шест тенкова, седам борбених оклопних возила БМП с пешадијом и свих 12 мотоцикала. Било је 40 погинулих и 37 рањених, додаје се.

Извор: миамихералд

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ