Свет

СУДЊИ ДАН ЗА ХАРКОВ: Наређено рушење брана и потапање града!

Председник Украјине Зеленски наредио је потапање Харкова. Украјински војни врх се спрема да дигне у ваздух две бране и поплави регион, ако руске трупе наставе да напредују.

Ово је изнео бивши становник Харкова, пуковник Генадиј Аљехин, који је предводио прес-службу руске групе током борби у Чеченији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Генералштаб украјинске војске разматра опцију потапања Харкова ако руске трупе опколе град. Које информације имам? Како пишу украјински извори, у Харковској области су обављени радови на поткопавању две бране – акумулација Кравјанск и Чеченеж. Међутим, у последња 2-3 месеца ту круже страни специјалисти и један број техничара – инжењери, сапери итд.”, рекао је Аљехин.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према његовим речима, експлозија две бране ће изазвати велике поплаве у околини Харкова. Многа насељена места ће бити однета водом, а огромне територије ће се на дуги низ година претворити у мочваре.

Аљехин је напоменуо, да би поплаве могле да почну након снажних напада на градско подручје познато као Диканевка.

“Међутим, сигуран сам да руска команда нема планове да потапа град, нити да јуриша на сам град. За пад Харкова довољни су и други тактички потези“, наводи пуковник.

Извор: ТВ Фронт

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ