Свет

СТРАВА И УЖАС: Руси упали у Часов Јар па открили нешто језиво

Избеглице које су евакуисали руски борци у близини Часовог Јара за који се воде борбе у Донбасу, испричали су како су посаде украјинских дронова организовале лов на њих.

Једна од евакуисаних жена истакла је да су два месеца живели у подруму.

Њена ћерка је прецизирала да су њихову кућу запалили украјински војници запаљивом муницијом, али су успели да побегну, за разлику од двоје суседа који су погинули такође под истим околностима.
Према њеним речима, посаде дронова-камиказа Оружаних снага Украјине ловиле су их, јер последња 2,5 месеца људи практично нису излазили из склоништа.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Седели смо у подруму, нас деветоро, они (Оружане снаге Украјине) су упорно тукли. Нису видели да смо ми отишли. Они су остали у свом подруму (суседи), а ми смо преко баште побегли опет у подрум код комшија. Деловало је као неки сафари, лов на људе. Украјинске снаге су и даље тукле, а ујутру је чика Саша (комшија) изашао накратко напоље, а они су му право на главу бацили гранату из дрона и он и даље лежи тамо, ево, месец дана је прошло од тада“, испричала је жена.

Према речима једне од жена, последњих дана уочи евакуације украјински дронови почели су да бацају гранате управо на њихово склониште, она је сигурна да би их украјинска војска докрајчила за неколико дана да их нису спасили руски борци.

Раније су јуришници 200. посебне гардијске моторизоване бригаде Лењинградског војног округа, која делује у саставу групе снага Југ, евакуисали групу цивила од 7 људи из насеља Калиновка близу Часовог Јара.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ