Свет

СТРАХОВИТ УДАР РУСА: Одјекнула снажна експлозија

Фото: Јутјуб

Чланови руске организације која делује на непријатељској територији су потврдили да су руске снаге погодиле полтавски аеродром, али да се не може прецизирати шта је тачно уништено, јер је украјинска војска оградила погођену територију

Снажна експлозија одјекнула је ноћас у војном објекту у предграђу Полтаве, рекао је Сергеј Лебедев, координатор руске организације, која делује на територији коју контролише Кијев.

Како је прецизирао, око 40 минута после поноћи се чула јака експлозија из правца аеродрома. Тренутно је територија око аеродрома ограђена контролним пунктовима и тешко је сазнати шта је тачно погођено, рекао је координатор руске организације која делује на непријатељској територији. Према његовим речима, према аеродрому је 20 минута после напада кренуло неколико аутомобила хитне помоћи.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Оружане снаге Русије су више пута гађале аеродром у Полтави. Посада „искандера“ је на том подручју 3. јула уништила украјински борбени хеликоптер Ми-24.

Као одговор на нападе Оружаних снага Украјине на цивилне циљеве, руске трупе редовно изводе циљане нападе на људство и опрему Оружаних снага Украјине, али и плаћеничку војску из иностранства која се бори у СВО, као и на инфраструктуру, тј. енергетске објекте, одбрамбену индустрију, војну администрацију и комуникационе објекте Украјине.

Такође, руско Министарство добране је потврдило да је систем ПВО оборио четири украјинска дрона изнад три области Руске Федерације.

Кијевски режим је у току ноћи покушао да изведе терористички напад на руској територији, али су дежурна средства пресрела и уништила два дрона изнад Ростовке области, један изнад Белгородске и један изнад Курске, наводи се у саопштењу Министарства.

Како је навео губернатор Ростовксе области Василиј Голубјов, украјински дрон је усмерен на складиште нафте у округу Цмиљанск и тамо је избио пожар. Према прелиминарним подацима, мртвих и повређених нема, а одговорне службе су на лицу места, навео је Голубјов.

Украјинска војска готово свакодневно напада пограничне и централне регионе Русије уз помоћ дронова, међутим, руски системи ПВО спречавају нападе. Нападу су најчешће изложене пограничне области – Белгородска, Курска, Брјанска и Крим.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ