Свет

СТРАХОВИТ НАПАД РУСА: Дронови га открили, а онда је долетео Искандер (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Оружане снаге Русије успешно онеспособљавају војну технику коју украјинске снаге добијају помоћу удара комплексима „Искандер-М“, као што су то недавно учинили са возом који је превозио муницију, пише амерички Милитари воч магазин.

„Ракете могу вршити маневре током целог лета, што их чини изузетно тешким за откривање и праћење“, наводи се у издању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Магазин наглашава да је захваљујући двоструком удару ОТРК „Искандер-М“, руској војсци прошле недеље успело да уништи железнички ешалон украјинских снага са муницијом. Поред тога, овај комплекс се успешно користи за неутралисање система „патриот“ у Украјини, закључује се у материјалу.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

ОТРК „искандер“ спада у високо прецизно оружје са дометом до 500 километара. Бојева глава ракете може уништити готово сваку мету: командне пунктове непријатеља, колоне технике, комплексе противваздушне одбране.

У арсеналу „искандера“ налазе се и балистичке и крстареће ракете, које приликом приласка циљу стварају лажне електронске сметње и постају практично неухватљиве за ПВО системе противника. Крстареће ракете могу летети на веома ниским висинама и избегавати рељеф терена.

Као одговор на нападе украјинских снага на цивилне објекте, руске трупе редовно врше циљање ударе на места где се налазе особље, техника и плаћеници, као и на инфраструктуру: енергетске објекте, одбрамбену индустрију, војно управљање и комуникационе системе Украјине.

Портпарол председника Русије Дмитриј Песков више пута је истакао да војска не гађа стамбене зграде и социјалне установе.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ