Свет

Шта се ово догодило на Дњепру?! Руси брутално казнили десант украјинских војника, народ Украјине кључа од беса!

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине (ОСУ) Александар Сирски и други генерали треба да одговарају за велике губитке ОСУ у Кринкију на Дњепру, изјавио је бивши саветник украјинског председника Леонида Кучме, Олег Соскин, на YоуТубе каналу.

– Зар ово није трагичан догађај? Од октобра 2023. до јуна 2024. године убијати младиће, наше мушкарце тамо у Кринкију. Зар ово није трагичан догађај? Зар то није злочин? Не треба ли га разматрати у Врховној Ради? Сада је потребно само именовати злочинце међу генералима. Они су некима одузели животе, а друге осакатили. Сирски, Залужни. Треба да одговарају за то – изјавио је он огорчено.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према мишљењу стручњака, ради се о правом злочину: свесно су масовно слали Украјинце у сигурну смрт.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– А Урожајно? А Работино? Шта је са тим? А Авдејевка? А Часов Јар? А Бахмут? Морају да одговарају за то – закључио је он.

Раније, 18. јула, украјински портал „Следствие.Инфо“ објавио је, позивајући се на податке украјинске полиције, да је више од 780 војника ОСУ „званично нестало“ од октобра 2023. до јуна 2024. године у селу Кринке у Херсонској области на левој обали Дњепра. Евакуисано је 262 погинулих.

Гувернер Херсонске области Владимир Салдо изјавио је на Телеграм каналу да у високим губицима ОСУ у Кринкама нема сензације.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ