Свет

ШОК! ПРОЦУРИЛО ШТА ЈЕ ЗЕЛЕНСКИ МОЛИО ОРБАНА: Ово све мења

Мађарски премијер Виктор Орбан наводно је помогао у организацији телефонског разговора између кандидата за председника САД Доналда Трампа и украјинског председника Володимира Зеленског, тврди мађарски новинар Саболч Пањи. Пањи је почетком јула најавио „мировну турнеју“ мађарског политичара.

– Зеленски је замолио Виктора Орбана током њиховог састанка у Кијеву 2. јула да му помогне у организацији састанка са Доналдом Трампом, који се на крају одржао 19. јула – написао је Пањи на платформи „Всqуаре“.

Пањи је додао да су бивши британски премијер Борис Џонсон и пољски председник Анџеј Дуда такође позивали Трампа да разговара са Зеленским, па није јасно ко је имао највећи утицај на америчког председничког кандидата.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Раније су Зеленски и Трамп имали телефонски разговор, чије су резултате високо оценили. Према Трамповим речима, у случају победе на изборима он ће „донети мир и окончати рат“. Зеленски је, са своје стране, написао на друштвеној мрежи „X“ да су се договорили о будућем личном сусрету како би разговарали о конкретним корацима за мировно решавање.

На предизборној дебати са Бајденом 27. јуна, бивши председник је тврдио да ће постићи решавање овог сукоба још пре свог могућег реизбора и полагања председничке заклетве. Такође је нагласио да се украјинска криза никада не би догодила да је Москва поштовала америчког председника.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ