Свет

РУСКИ ГЕНЕРАЛ ЗАЛЕДИО КИЈЕВ: Ускоро потпуно ослобађање

Добар напредак на доњецком правцу омогућава нам да се надамо потпуном ослобађању Доњецке Народне Републике у блиској будућности, изјавио је заменик начелника главне војно-политичке управе Оружаних снага Русије, командант специјалних снага „Ахмат“, генерал-мајор Апти Алаудинов.

-На доњецком правцу остварен је веома добар напредак. Руски војници доносе одличне резултате. Сматрам да ћемо ускоро моћи да констатујемо потпуно ослобођење ДНР – написао је он на Телеграм каналу.

Како је рекао, ефикасност руских снага посебно је приметна у условима у којима украјинска војска прима и користи огромну количину западног наоружања.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је додао да Оружане снаге Украјине трпе огромне губитке дуж целе линије разграничења.

-Украјинска војска је деморалисана, не жели да се бори и у најмањој прилици се предаје – напоменуо је Алаудинов.

Генерал-мајор је почетком месеца саопштио да руске јединице полако напредују у свим правцима током специјалне војне операције у Украјини.

Украјина је кренула у контраофанзиву почетком прошлог лета, али је већ у новембру 2023. године Зеленски признао да нису остварени резултати на које је Кијев рачунао. Он је неуспех објаснио тиме што Запад није послао довољно помоћи, као и због тога што Оружане снаге Украјине располажу ограниченим бројем војника.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ