Свет

РУСКИ ГЕНЕРАЛ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Шта ово планирају САД?! Ово је језиво

Запад планира да оптужи Русију за употребу хемијског оружја, саопштио је начелник снага за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага, генерал-потпуковник Игор Кирилов на брифингу.

– Према доступним информацијама, САД и Немачка, заједно са Украјином и техничким секретаријатом ОПЦW (Организације за забрану хемијског оружја), припремају специјалну мисију за истраживање такозваних чињеница о употреби хемијског оружја у Украјини с циљем да оптуже Русију – рекао је он.

Како је додао војни званичник, једној од такозваних независних држава нуди се да иницира истрагу и фалсификује доказе да је Русија користила токсичне хемикалије током специјалне операције.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према његовим речима, САД су већ издвојиле око 400 хиљада долара за те сврхе, док је ОПЦW гарантовала кијевском режиму имунитет.

– Министарство одбране Русије поседује информације о активној сарадњи Украјине са техничким секретаријатом ОПЦW, који су закључили споразум ‘О привилегијама и имунитетима током посета за пружање техничке помоћи’ – рекао је Кирилов.

Објаснио је да ће овај документ омогућити Украјини да користи ОПЦW „у својим интересима, заобилазећи постојеће процедуре по Конвенцији, намећући организацији своје лажне закључке о истрагама хемијских инцидената“.

Поред тога, већ постојећи докази Москве о кршењу обавеза Украјине по Конвенцији о забрани хемијског оружја предати су техничком секретаријату ОПЦW, али организација није реаговала на то.

Кирилов је навео да је ОПЦW добио упутства од својих западних ментора да не реагује на изјаве Русије о кршењима Конвенције од стране Украјине.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ