Свет

РУСКИ ЕКСПЕРТ ИЗНЕО ЈЕЗИВ ПРЕДЛОГ: ФАБ бомбе ће падати по Великој Британији?

Још једна тачка може да „засветли“ на мапи света, где би Русија такође могла да одигра комбинацију са прокси силом. Зову се Малвинска (Фолкландска) острва, пише експерт Михаил Шчипанов за руски портал Вести.

– Биће згодно бомбардовати нашим ФАБ-1500 или чак ФАБ-3000 клизећим бомбама, које ће летети на главе Британаца. Време је да се стане на крај остацима колонијалног система. Лондон мора да има и друге нерешиве проблеме осим Украјине – наводи Шчипанов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оживљавање идеје о враћању острва јасно одражава нове ветрове који дувају у свету, осећај да Британија више није иста, очигледно више не влада морима.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– У самој метрополи не могу ни да регрутују довољан број морнара за морнарицу. Али не можете се борити за острва голим рукама. Штавише, Лондон би ипак предузео неку врсту поморске акције као одговор на аргентинско искрцавање. А овде је сасвим могуће, чак и преко трећих земаља, да понудимо Буенос Ајресу наше напредне противбродске обалне системе. Конкретно, мобилни „Балл“ или чак „Бастион“, који се заснивају на истим брзолетећим пројектилима Оникс, способним да испоруче пуњење од 300 кг на удаљености од три хиљаде метара – пише експерт.

Са таквим покривањем и истовременим салвом од 32 ракете (а ово је само један лансер), ни једна флота се неће приближити архипелагу.

– Овде чак ни циркони нису потребни – закључује Шчипанов.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ