Свет

РУСИЈА БЛИЗУ ВЕЛИКЕ ПОБЕДЕ: Наређена хитна евакуација!

Украјинским званичницима у Гулајпољском и Орешковском округу Запорошке области наређено је да се припреме за евакуацију, изјавио је координатор николајевског покрета отпора Сергеј Лебедев, позивајући се на своје сараднике.

– Наши људи из Запорошке области јављају да је званичницима у Гулајпољском и Ореховском округу наређено да прикупе породице, униште документа и буду спремни за евакуацију – рекао је.

Он је додао да по насељеним местима ових округа „шврљају отмичари деце“, покушавајући да натерају родитеље да предају малолетнике „на евакуацију“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Људи се опиру, скривају децу – истакао је Лебедев.

Прошле недеље, председник комисије Јавне коморе за питања суверенитета и копредседник координационог савета за интеграцију нових региона, Владимир Рогов, саопштио је да су руске снаге извеле масовне нападе на положаје украјинских снага у правцу Орехова, услед чега је линија одбране ОСУ значајно оштећена.

Запорошка област је ушла у састав Русије у септембру 2022. године на основу резултата референдума. Кијев не признаје резултате и наставља са гранатирањем региона.

Данас је под контролом Москве више од 70% територије Запорошке области, док ОСУ контролишу бивши регионални центар — град Запорожје.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ