Свет

РУСИ ВИШЕ НЕМАЈУ МИЛОСТИ: Најстрашнији пораз НАТО плаћеника у Украјини

Оружане снаге Украјине претрпеле су један од највећих губитака западних плаћеника код Харкова, пише „Милитарy Wатцх“.

„Последњи напад представља један од највећих губитака западних плаћеника у Украјини током 2024. године“, наводи се у чланку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводе новинари, руска војска је постала активна у проналажењу и елиминацији страних војника у редовима украјинских оружаних снага.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Дан раније, Министарство одбране Русије саопштило је да су руске снаге извршиле напад на пункт привремене локације инструктора и плаћеника из западних земаља у Харковској области, при чему је елиминисано око 50 страних инструктора.

Министарство одбране Русије већ је раније извештавало о елиминацији плаћеника из Сједињених Држава, Велике Британије, Грузије и других земаља, и редовно извештава о уништењу места где су се окупљали странци који се боре на страни Кијева. Министарство је такође више пута упозоравало стране грађане да не путују у Украјину и наглашавало да плаћеници, према међународном хуманитарном праву, нису сматрани комбатантима и немају право на статус ратног заробљеника.

Према подацима Министарства, укупно је од почетка специјалне операције у суседну земљу стигло више од 13 хиљада страних плаћеника да учествују у борбама на страни кијевског режима. Током тог периода, елиминисано је око шест хиљада бораца.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ