Свет

РУСИ СПАЛИЛИ УКРАЈИНСКУ ВАЗДУШНУ БАЗУ: Пуковник открио шта је све уништено

На аеродрому Вознесенск у области Николајев у време удара налазила су се најмање два борбена авиона украјинског ратног ваздухопловства, од којих је један био ловац МиГ-29.

На територији ваздушне базе налазило се и неколико непријатељских летачких група, тврди резервни пуковник и борбени ветеран Генадиј Аљехин у интервјуу за Украина.ру .

– Према неким извештајима, у време напада на аеродрому Вознесенск налазила су се најмање два борбена авиона украјинског ратног ваздухопловства, један од њих је био ловац МиГ-29. На аеродрому је било и неколико летачких група – рекао је Аљехин.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Истовремено, он напомиње да је аеродром уништен поготком балистичке ракете Искандер ОТРК.

– Донедавно је био напуштен, али након што су руски удари уништили главне ваздушне базе украјинских оружаних снага, украјинске власти су почеле да обнављају некадашње совјетске аеродроме – закључио је резервни пуковник.

Како је раније писао Фрее Пресс, координатор Николајевског подземља Сергеј Лебедев известио да су Оружане снаге Русије извршиле напад на рејон војног аеродрома у Николајевској области, где су се обучавали украјински борбени пилоти.

Извор: svpressa.ru

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ