Свет

РУСИ ШОКИРАЛИ АМЕРИКАНЦЕ: Руска освета ће почети тамо где нико није ни сањао

„Прешли сте границу, наш одговор ће бити неизбежан, и биће усмерен не на украјинске трупе које сте ви обучили и наоружали, не на ваше инструкторе у Украјини, већ директно на вас. Даље повратка нема“

Политиколог Андреј Перла је саопштио да је забележен први случај директног учешћа Оружаних снага Сједињених Држава у украјинском војном сукобу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је прецизирао да су одмах након напада на Севастопољ 23. јуна многи војни експерти изјавили да постоји велика вероватноћа да је тај удар изведен уз подршку америчких беспилотних летелица.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Ради се, између осталог, о Глобал Хаwк дрону, који је примећен у неутралним водама црноморске акваторије.

„Огроман, ужасно скуп дрон, намењен за корекцију ракетних напада. Сви су то видели на карти Флигхтрадар24. Коришћење ове летелице у нападу може се, по свему судећи, сматрати одлучујућим фактором америчког директног учешћа у борбеним дејствима,“ испричао је политички коментатор Царграда.

Перла је појаснио да је испорука оружја украјинским трупама једно, а координација напада на руску територију уз помоћ дронова нешто сасвим друго.

По његовом мишљењу, управо ова трагедија могла је бити главна тема недавног телефонског разговора између руског министра одбране Андреја Белоусова и његовог америчког колеге Лојда Остина.

Експерт је такође предложио могући став Москве у преговорима са Вашингтоном, изјавивши да Русија жели да пренесе следећу општу поруку током тих преговора:

„Прешли сте границу, наш одговор ће бити неизбежан, и биће усмерен не на украјинске трупе које сте ви обучили и наоружали, не на ваше инструкторе у Украјини, већ директно на вас. Даље повратка нема,“ изјавио је Перла.

Политиколог сматра да је Белоусов у свом разговору са Остином нагласио да се локални сукоб може лако претворити у глобални, уколико западне земље почну да шаљу своје трупе ради помоћи Украјини.

Експерт је напоменуо да је у том случају велика вероватноћа избијања нуклеарног рата.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ