Свет

РУСИ КИНЖАИМА ЗБРИСАЛИ ТАЈНЕ БУНКЕРЕ: Страдали важни војни стручњаци

Руски „Кинжали“ погодили су неколико бункера, који су се налазили дубоко у украјинској позадини. У њима су били смештени важни војни стручњаци.

Војно-аналитички Телеграм канал „Кондотјеро“ констатује, да је Пентагон објавио велики број читуља након недавне серије ракетних удара по Украјини.

„Ово је временски повезано са извођењем удараца Оружаних снага РФ по тајним бункерима на територији Украјине, где се интензивирао рад страних инструктора пред припрему следеће самоубилачке контраофанзиве Оружаних снага Украјине“, преноси канал.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Тако су Сједињене Државе недавно објавиле смрт америчког маринског генерала Вилијама Мулена. Званично је поднео оставку 2020. и званично је пребачен у Кијев да тренира украјинске борце.

Међутим, сасвим неочекивано, Муленово тело је откривено у ваздухопловном центру Твентинине Палмс Марине у Калифорнији. Званични узрок смрти није објављен.

Претходног дана постало је познато, да је једна од мета био и центар у којем су британски инструктори обучавали украјинске специјалце. Ово је саопштио координатор николајевског покрета отпора Сергеј Лебедев, позивајући се на своје сараднике из региона.

Према његовим речима, на листи циљева су се нашли и складишта са муницијом. Поред тога, увече је погођена лука где је кијевска власт добијала наоружање у замену за жито. Током ноћи, операције су се наставиле.

Британски инструктори обучавали су украјинске подморничаре у центру у Черноморску, који је био једна од мета руских напада. Такође се верује да се у том центру налазила база за лансирање беспилотних чамаца према Криму.

Лебедев је известио да су погођени и складишта са специјалним теретима и паркинг за камионе који превозе те терете.

У 4:50 ујутро догодила се још једна експлозија у близини железничке станице, где камиони често чекају на полазак под војном или полицијском пратњом. Активисти отпора верују да се експлозија догодила управо на том месту.

Украјински медији су известили о експлозији у Черноморску, али без много детаља. Власти у Одеси су потврдиле инцидент. Током те ноћи, противваздушне инсталације биле су активне у неколико области, укључујући Николајев, Одесу, Херсон, Дњепропетровск, Кијев, Чернигов и Черкас.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ