Русија

ПУТИНУ ПУКАО ФИЛМ: Издао је хитно наређење

Руска Федерација донела је конкретне кораке за развој бродоградње због повећања тензија у свету, потврдио је данас помоћник руског лидера, уз објашњење да је одлука донета због јачања војно-поморског присуства САД и НАТО-а, између осталог, и у непосредној близини руске границе

Председник Русије Владимир Путин издао је наредбе за развој домаће бродоградње у циљу одбране и безбедности Руске Федерације, потврдио је данас помоћник председника Русије Николај Патрушев задужен за питања поморске политике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, наредбе су издате због ситуације у свету која се мења великом брзином. Како је рекао, тензије су данас на високом нивоу, САД и НАТО земље јачају своје поморско присуство и капацитете у циљу ограничавања других суверених држава, те је Руска Федерација приморана да одговори на новонастале изазове.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Сједињене Државе и друге земље НАТО-а повећавају своје поморско присуство у главним областима Светског океана, укључујући и воде у непосредној близини територије Руске Федерације. Они активно шаљу своје војно-поморске снаге на места где се налазе ресурси. Претварајући се да се боре против пиратерије и тероризма, они блокирају путеве који се користе за пловидбу, хапсе и прегледају теретне и путничке бродове под било којом заставом. Повећањем броја поморских база и војних вежби они настоје да ограниче националне интересе суверених држава“, појаснио је Патрушев.

Помоћник Владимира Путина је затим додао да Русија мора да узме у обзир све аспекте геополитичких процеса и да на њих одреагује.

„Узимајући у обзир све веће претње нашој држави са Запада, Русија је дужна да ојача своју морнарицу. Неопходно је обезбедити сталну спремност флоте за одвраћање и спречавање војних сукоба, за оружану одбрану наше земље у складу са нормама међународног права“, истакао је Патрушев.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ