Русија

ПУТИН ДОНЕО ОДЛУКУ: Усвојено је

Странци протерани из Русије моћи ће да буду смештени у специјалну институцију до 48 сати, како следи из амандмана на друго читање закона којим се уводи нови миграциони режим за протеривање, документ је постављен у електронску базу података Државне думе .

У саопштењу је образложено да се страни држављанин или лице без држављанства смешта се у посебну установу предвиђену Федералним законом бр. 115-ФЗ од 25. јула 2002. „О правном положају страних држављана у Русији” на период који не прелази 48 сати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Основ за такве мере може бити одлука директора:

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– савезног органа извршне власти у области унутрашњих послова или његов заменик

– територијалног органа савезног органа извршне власти у области унутрашњих послова или његов заменик

– савезног органа извршне власти у области безбедности или његов заменик

– граничног орган или његов заменик

– судијска одлука.

Осим тога, према амандману, странцима ће бити дозвољено да пређу руску границу како би се вратили у земљу држављанства користећи документ који је истекао или има техничке грешке, ако дозвољава идентификацију.

Државна дума је у јуну усвојила у првом читању предлог закона о новом режиму депортације страних држављана који се налазе у Русији, али немају разлога да остану у земљи.

Тако, након што буду уврштени у посебан регистар контролисаних лица, они неће моћи да промене место становања или боравка у Русији без дозволе органа унутрашњих послова; путовање ван региона пребивалишта; управљати транспортом; стећи имовину; да региструју брак.

Поред тога, предлаже се да се период боравка страних држављана у Русији смањи на 90 дана у току године.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ