Свет

ПУТИН ДОНЕО ОДЛУКУ: Ово више не важи, ако се САД одлуче на овај корак

Ако САД распореде своје високопрецизне ракете у Немачкој, Русија ће себе сматрати слободном од мораторијума на распоређивање својих ракета средњег и кратког домета, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.

Осврћући се на изјаве америчке администрације о плановима за распоређивање високопрецизних ракета дугог домета у Немачкој од 2026. године, Путин је рекао да ће важни руски државни и војни објекти бити у домету тих ракета и да ће време њиховог лета до циљева на територији Русије бити око десет минута.

„Ако ти планови буду спроведени, сматраћемо да смо слободни од раније прихваћеног једностраног мораторијума на распоређивање ударног наоружања средњег и краћег домета, укључујући повећање способности обалских снага наше морнарице“, истакао је председник Русије у Санкт Петербургу, где је парадом флоте обележен Дан морнарице Русије.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је рекао да је развој низа таквих система у завршној фази и да ће Русија предузети реципрочне мере за њихово распоређивање, узимајући у обзир акције Сједињених Држава у Европи и другим регионима света.

Путин је навео да руска флота стално добија савремено наоружање и да ће Русија наставити да опрема флоту високотехнолошком опремом нове генерације и хиперсоничним ракетним системима, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ