Свет

ПОТВРЂЕНО! Вагнеровци упали у заседу, има много мртвих

Десетине руских плаћеника, припадника злогласне Вагнерове групе, убијено је у Малију, потврдили су званични извори.

Туарези су направили заседу за Вагнеровце, побуњеници који су прогласили независну државу у том делу Малија и боре се против власти, која је ангажовала Вагнерову групу.

Окршај се догодио у селу близу границе са Алжиром, а према неким изворима блиским породици Вагнер, цео конвој са руским плаћеницима и припадницима владиних снага пао је у замак.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Међу убијенима је и Антон Јелизаров звани Лотос, који је такође командовао нападима на Бахмут 2023. године. Лотос је на гласу као највиши војни командант целе Вагнерове групе. После смрти њиховог вође Јевгенија Пригожина, Јелизаров је требало да стане на чело свих Вагнера, али се од тога одустало, па је формално остао Вагнеров други човек.

Неки руски ратни блогери на Телеграм каналима повезаним са руским обавештајним службама тврде да је погинуло двадесетак Вагнеријанаца. Међутим, у неким другим групама на Телеграму човек који тврди да је био командант јединице тврди да је мртвих било знатно више.
„Тренутно је, према мојим информацијама, убијено између 80 и 200 људи. Више од 15 њих је заробљено. То су руски другови, војници који заступају руске интересе“, написала је особа која се објављује под надимком Русич.

Према неким другим проценама, заробљено је између 17 и 50 бораца.

Један од убијених је Никита Феђанин, модератор Телеграм канала Сива зона, где се објављују вести везане за Вагнерову групу. На друштвеним мрежама има много снимака, а један од њих приказује тело Феђанина.

На осталим снимцима виде се тела мртвих војника међу оклопним возилима која су била део нападнутог конвоја, као и обореног хеликоптера Ми-24. Те снимке још није потврдио независни извор.

Извор: Дневник.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ