Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ: Руски бродови упловили

Посаде бродова Ратне морнарице Русије и Кине извешће вежбе противваздухопловне одбране и противподморничких операција уз ангажовање поморске противподморничке авијације

Корвете „Громки“ и „Рeзки“ Тихоокеанске флоте упловиле су у кинеску луку Џанђанг како би учествовале у заједничкој поморској вежби „Поморска сарадња – 2024“, Ратне морнарице Русије и Ратне морнарице Кине, која ће бити одржана од 15. до 17. јула.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство добране Руске Федерације објавило је снимак руских бродова на пристаништу у кинеској луци које су дочекали представници поморских снага Народноослободилачке армије Кине, амбасаде Русије и локалне администрације.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Посаде бродова Ратне морнарице Русије и Кине извешће вежбе противваздухопловне одбране и противподморничких операција уз ангажовање поморске противподморничке авијације.

Након што су се руски бродови усидрили у кинеској луци Џанђанг, почела је церемонија отварања вежбе „Поморска сарадња 2024“.

 

Руску ратну морнарицу током боравка у кинеској луци чекају заједнички састанци руководилаца вежбом, на којем ће посаде морнарица обеју земаља утврдити етапе вежбе. Након тога ће уследити састанак радних група две земље о епизодама вежбе, практичне обуке, израде планираних акција на мапи. Вежбе неће проћи без културног програма за посаду руских бродова као и без посете локалних атракција и заједничких спортских догађаја, прецизирали су у руском Министарству одбране.

Заједничке војне вежбе оружаних снага Народне Републике Кине и Руске Федерације имају за циљ да продубе стратешко партнерство и покажу одлучност и способности две стране у заједничком супротстављању безбедносним претњама, саопштило је раније кинеско Министарство одбране.

„У складу са годишњим планом и билатералним споразумима Кине и Русије, почетком јула, у воденом и ваздушном простору у близини града Џанђанг на југу земље, војске две земље почеле су заједничке вежбе ‘Поморска сарадња 2024′“, наводи се у саопштењу.

Од 15. до 17. јула одржаће се практична фаза вежбе током које ће посаде бродова посаде руске и кинеске морнарице извести заједничке вежбе ПВО и противподморничке вежбе.

Прва заједничка поморска вежба руске и кинеске ратне морнарице одржана је 2005. године у Жутом мору, а од 2012. године редовно се одржавају у разним регионима.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ