Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! „Орлов напад“ Белорусије и Кине на граници са Пољском!

Кина и Белорусија почеле су заједничке војне вежбе само неколико километара од границе Пољске.

Маневри, под називом „Фалцон Ассаулт“ трајаће до 19. јула и одвијају се на полигону у близини града Бреста, саопштило је белоруско министарство одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вежбе су започете уочи самита НАТО-а у Вашингтону, где ће се 32 земље чланице – укључујући Пољску – састати да разговарају о даљој војној и финансијској подршци Украјини.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Иначе, Белорусија – можда најближи савезник Русије – дозволила је Москви да користи своју територију као једну од лансирних рампи за своју Украјину 2022.

„Догађаји који се дешавају у свету су алармантни, ситуација је тешка, па ћемо увежбавати нове облике и методе извршавања тактичких задатака“, рекао је генерал-мајор Вадим Денисенко, начелник белоруске команде специјалних операција.

У оквиру „антитерористичких вежби“, кинеско и белоруско војно особље ће разрадити питања ноћног слетања, превазилажења водених баријера и извођења операција у насељеном подручју, саопштило је белоруско министарство одбране.

Кинеске трупе се могу видети како се искрцавају из авиона и истоварују опрему на фотографијама које је објавио на Телеграму.

Кинеско министарство одбране саопштило је да је Белорусија у четвртак одржала „велику церемонију добродошлице“ за кинеске трупе.

„Заједничка обука има за циљ да унапреди способности координације трупа учесница и продуби практичну сарадњу између две војске“, саопштило је министарство.

Није јасно колико је војника било укључено у вежбе.

Извор: Скyнеwс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ