Свет

ПЛАНЕТА ЋЕ ЕКСПЛОДИРАТИ: Овај потез Пекинга најављује инвазију?! Западни авиони стигли у Кину, свима је јасно за шта се спремају!

Уједињени Арапски Емирати и Народна Република Кина започели су другу заједничку војно ваздухопловну вежбу под називом “Фалцон Схиелд” (Соколов штит). Највећи страх Запада поводом овог догађаје је заправо могућност да Кина испита перформансе западних авиона, радара и ракетних система, потенцијално кроз различиту обуку у ваздушној борби са велике даљине, али и изблиза.

Сателитски снимци комерцијалних сателита уочили су емиратске летелице на том аеродрому у кинеској провницији Синђанг, где су муслимани већина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оног тренутка када су Миражи и Ц-17А Глобемастер- откривени на кинеском аеродрому Хотан, уследила је забринутост на Западу да ће Кинези искористити прилику да присутупе западним авионима посебно Миражу 2000, који, оно што је интересантно, има и Тајванско РВ, и да Кинези ову војну вежбу заправо користе да се што боље њихови пилоти ловаца Ј-20, Ј-15, Ј-31 и Ј-16 упознају са могућностима Миража 2000 у блиској ваздушној борби, с обзиром да ће Тајвански Миражи заједно са Ф-16 први полетели у сусрет кинеским авионима, ако Пекинг започне инвазију преко Тајванског мореуза.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Судећи према снимцима на аеродрому се налази 6 борбених авиона 2000-9ДАД/ЕАД за ловачке и јуришне задатке уз подршку летеће авио цистерне Аирбус МРТТ танкер/транспорт.

Осим тога, на аеродрому се налазе и два тешка транспортна авиона Ц-17А Глобемастер, која су примећена била и током вежбе која је одржана 2023-ће, и вероватно служи за превоз опреме и особља.

Уједињени Арапски Емирати (УАЕ) набавили су 22 ловца једноседа Мираге-2000ЕАД, осам извиђачких авиона Мираге-2000РАД који су уникатни примерци и шест двоседа за обуку Мираге-2000ДАД. Испоруке су завршене 1989. године.

Тајван је иначе од Француске наручио 48 једноседа Мираге-2000-5ЕИ и 12 двоседа Мираге-2000-5ЕДИ. Уз авионе наручене су биле и ракете ваздух-ваздух МБДА Мица и Матра Р-550 Магиц-ИИ.Испорука је завршена новембра 1998. године, пише ТВ Фронт.

Извор: ТВ Фронт

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ