Свет

ПАНИКА У РУМУНИЈИ ЗБОГ НАПАДА РУСИЈЕ: Шта ако НАТО активира члан 5?!

Остаци руског дрона пронађени су у близини града Плауру у Румунији у близини украјинске границе, након руског напада у среду увече на цивилну и лучку инфраструктуру у Украјини, саопштило је румунско Министарство одбране.

За сада се не зна јасно како ће НАТО алијанса реаговати ако се докаже да су руски дронови напали Румунију. Она је чланица НАТО-а, и самим тим део је уговора о колективној одбрани познат и као члан 5. Према овом споразуму, напад на једну земљу НАТО-а сматраће се нападом на цео војни савез.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У Близини града Плауру у округу Тулчеа идентификовани су остаци руског дрона Геран1/2. Истраживања ће се наставити и данас, како би покрила читаву област. Јасно стављамо до знања да су све локације које су идентификоване као могућа подручја инциденције изван насељених подручја, без утицаја на инфраструктурне елементе“, наводисе у саопштењу, а преноси Ађерпрес.

Министарство је такође саопштило да су два авиона Ф-18 финског ратног ваздухопловства надгледала ситуацију на граници Румуније с Украјином.

Извор: Танјуг/Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ