Регион

ПАДАО ГРАД ВЕЛИЧИНЕ ЛОПТИЦЕ ЗА ГОЛФ: Сручило се снажно невреме, овоме се нико није надао (ФОТО)

Фото: Фејсбук принтскрин

ДАНАС су две олујне ћелије изненадиле Словенију, након чега је за део земље издато наранџасто метеоролошко упозорење, пише 24ур.

Поред јаког ветра и пљускова, невреме је поново донело јак град у Словенију, и то величине голф-лоптице. И метеоролози су изненађени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Пажња! У централном делу земље формира се јака олуја са снажним градом! Током невремена могући су јаки удари ветра и пљускови. Ниједан метеоролошки модел није предвидио ово – поручили су из словеначке Агенције за животну средину (Арсо), наводи Неурје.си, преноси Индекс.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Становници Словеније су на друштвеним мрежама објавили фотографије леда величине лоптице за голф, а код неких комада леда пречник је био чак шест центиметара.

Први олујни систем створио се изнад Фурланије-Јулијске крајине и премештао се према западу земље, а у међувремену је ослабио. Други се створио изнад централне Словеније те се премешта према истоку.

„Понегде може бити јачих удара ветра“

Метеоролог Лука Равник из Арсоа за 24ур каже да још понегде може бити јачих удара ветра.

Осим наранџастог упозорења због невремена за делове Словеније, издато је упозорење за целу земљу због великих врућина.

У деловима земље и бура прави проблеме, а због падавина је могућа велика количина воде на путевима. Возачи у Словенији су позвани да возе опрезно и да се не заустављају испод надвожњака и у тунелима.

Извор: Индекс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ