Свет

НИЈЕ ДОБРО! Орбан након разговора са Путином и Зеленским најавио егзодус

Мађарски премијер Виктор Орбан дао је интервју за немачки Билд по посети Кијеву и Москви, где је разговарао с украјинским председником Володимиром Зеленским и руским председником Владимиром Путином.

Он је открио шта му је Путин рекао у Кремљу, а своју „мисију“ оправдава наводном ескалацијом на бојном пољу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прокоментарисао је за Билд своје разговоре са Зеленским и Путином.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Обојици сам поставио исто питање. Питао сам оба шефа држава (Зеленског и Путина, прим.а.) да ли постоји шанса да пристану на привремено примирје које би убрзало мировне преговоре. Да кренемо од прекида ватре. Јер у овом тренутку сви размишљају у другом правцу, они прво желе да постигну мировни споразум, а тек онда да прогласе примирје“, рекао је Орбан.

„И Руси и Украјинци одговорили су исто: Примирје је у интересу непријатеља јер ће током примирја имати времена да се реорганизују и припреме за наставак рата“, додао је мађарски премијер.

Како је Орбан за Билд истакао, разговори са супротстављеним странама у рату јасно су му показали да ће наредна два или три месеца бити бруталнија него што мислимо. Како је рекао, ситуација на фронту ће бити још гора.

„У наредних неколико месеци ствари ће се погоршати на фронту. Русија има више оружја и Руси су одлучнији. Тако да ће енергија сукоба, број мртвих, број жртава бити бруталнији него у последњих седам месеци, иако је и период пре тога био веома бруталан“, казао је мађарски премијер.

„Не расправљам се о томе ко је у праву, а ко није. Јер мој циљ је мир и прекид ватре“, закључио је Орбан.

Извор: б92.нет/Билд

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ