Свет

НЕШТО ВЕЛИКО СЕ СПРЕМА: Пола милиона НАТО војника у стању повишене борбене готовости

Према речима званичника, НАТО је од 2014. године доживео велику трансформацију

Тренутно је више од 500.000 војника НАТО-а у стању повишене борбене готовости, изјавила је портпарол Алијансе Фарах Дахлалах у интервјуу за Си-Ен-Ен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је напоменула да је НАТО од 2014. године доживео најзначајнију трансформацију у колективној одбрани у једној генерацији.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Спровели смо свеобухватне планове одбране од Хладног рата, тренутно је више од 500.000 војника у стању повишене борбене готовости“, нагласила је она.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић упозорио је да се западне земље сада активно припремају за улазак у директан војни сукоб са Русијом. Према његовим речима, Запад би најрадије да води војне операције преко неког другог, пошто тренутно није спреман за директан сукоб са Руском Федерацијом.

Такође, НАТО је у првој половини 2024. године на европском тлу спровео највећу војну вежбу од Хладног рата под називом „Непоколебљив бранилац 24“, у којој је учествовало око 90.000 војника, уз више од 50 војних бродова – од носача авиона до разарача, 80 борбених авиона, хеликоптера и беспилотних летелица, као и око 1.100 борбених возила, од чега 133 тенка и 533 борбена возила пешадије.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ