Свет

НАТО ЈЕ НАПРАВИО ФАТАЛНУ ГРЕШКУ: Руси су успели

Руски стручњаци уклонили су и раставили елементе система управљања и навођења крстареће ракете „сторм шедоу“ рекао је за руску агенцију Рија новости инжењер и специјалиста за наоружање.

„Темељно проучавање оборених пројектила сторм шедоу се наставља, контролна опрема је демонтирана, укључујући блокове, серво, кормила и различите структурне елементе. Овај материјал омогућава објективну контролу система летења ракета и могуће системе противваздушне одбране за бољу борбу против ових циљева“, рекао је саговорник агенције.

Према његовим речима, сада се ради детаљна студија упаљача и пројектовања бојевих глава.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Ово је неопходан посао за неутрализацију како би се ове борбене јединице превезле и уништиле ван насељених места“, додао је инжењер.

Како је известио генерал-потпуковник Андреј Семенов, командант снага ПВО и противракетне одбране и заменик главнокомандујућег Ваздушно-космичких снага Русије, ракете „сторм шедоу“ могу тајно да долете до циља прилагођавајући се америчким навигационим сателитима.

Председник Владимир Путин упозорио је да би Москва могла асиметрично да одговори на испоруку оружја дугог домета Украјини.

Пребацивање високопрецизног далекометног наоружања у Кијев представља пут ка веома озбиљним проблемима, нагласио је шеф државе.

Извор: Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ