Свет

НАРЕЂЕНА ХИТНА ЕВАКУАЦИЈА: Војска кренула у нову акцију

Фото: Х принтскрин

Израелска војска позива све становнике Газе да напусте град, што посматрачи сматрају да је знак неминовних нових војних операција, преноси данас дпа.

У позиву на арапском језику, портпарол израелске војске рекао је да би људи требало да напусте град у северном појасу Газе и да се склоне у градове Деир Ал-Балах и Ал-Завија у центру палестинске енклаве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође је описао којим рутама би могли да иду а да не наиђу на контролне пунктове. Град Газа је, упозорио је портпарол, опасна зона борбених дејстава.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Медији су пренели да је израелска војска јутрос делила летке у граду и позивала људе на евакуацију. Последњих недеља војска је позвала становнике неколико градских четврти да се иселе.

Од тада је забележено више насилних сукоба у овим окрузима, укључујући и Шеџаију.

Најновији позив се односи на цело градско подручје. Израелске снаге извеле су борбене операције у граду Газа на почетку рата, у октобру прошле године.

Од тада, борци палестинског милитантног покрета Хамас покушавају да се прегрупишу, како у граду Гази, тако иу другим деловима енклаве. Град Газа је међу подручјима најтеже погођеним ратним разарањима.

Извор: Индеx.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ