Свет

НАПАДНУТА РУСИЈА: На удару Краснодар и Ростов

Фото: Телеграм принтскрин

Руско министарство одбране саопштило је данас да је уништило 50 украјинских дронова у руским областима Ростов и Краснодар, као и у јужној украјинској области Запорожје, за коју Москва тврди да га је припојила.

-Током ноћи када је кијевски режим покушао да спроведе терористичке нападе на Руску федерацију, руска противваздухопловна одбрана уништила је 14 дронова на територији Краснодар, 26 изнад области Запорожје и десет изнад Ростова – саопштило је Министарство одбране преко Телеграма. Иако Москва тврди да је припојила област Запорожје на југу Украјине руска војска не контролише ту област у потпуности.

Претходног дана у руским ударима у области Запорожје две особе су погинуле. Запорожје је редовно на мети руских напада, а у једном нападу крајем јуна седам особа је погинуло а 40 рањено.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У среду је у нападу украјинских дронова на подстаницу нуклеарне централе Запорожје, коју је Русија окупирала, рањено осам особа, јавила је Група Росатом која указује да се повећава број украјинских напада.

Руска војска је напала Запорожје и суседне градове више пута од почетка своје офазниве на Украјину у фебруару 2022. године, али последњих недеља је концентрисала своје напоре на истоку земље а не на југу.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ