Русија

НАПАДНУТА РУСИЈА

Беба од два месеца повређена је током украјинског напада на Белгородску област, превезена је у регионалну дечију болницу, а свима осталима је пружена медицинска помоћ. У Курској области нема повређених, ватрогасци су на лицу места, јавио је вршилац дужности гувернера региона Алексеј Смирнов

Украјинска војска, услед неуспеха на фронту, напада цивилне циљеве, а данас се на мети нашла Белгородска и Курска област. Четворо цивила, међу којима је и беба од два месеца, рањено је у селу Октјабарски југозападно од Белгорода, јавио је губернатор Вјачеслав Гладков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Две жене и мушкарац превезени су колима Хитне помоћи у градску болницу у Белгороду, повређени су у експлозији, навео је Гладков.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Беба је пребачена у дечју регионалну дечију болницу са повредама од експлозија и затвореном трауматском повредом мозга, навео је Гладков и додао да је свим жртвама пружена медицинска помоћ.

Запалио се телевизијски торањ

Што се тиче Курске области, у граду Суџа се запалио телевизијски торањ, након што је украјинска војска напала област дроном.

Према прелиминарним информацијама, нема жртава, пренео је вршилац дужности гувернера региона Алексеј Смирнов на Телеграму.

Ватрогасна служба је на лицу места, додао је Смирнов.

Украјинска војска готово свакодневно напада пограничне и централне регионе Русије уз помоћ дронова, међутим, руски системи ПВО спречавају нападе. Нападу су најчешће изложене пограничне области – Белгородска, Курска, Брјанска и Крим.

Председник Русије Владимир Путин је поручио да зарад безбедног живота грађана Русије мора да се створи тзв. санитарна односно безбедносна зона, односно територија са које непријатељска војска не би могла да наноси ударе на територију Русије.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ