Русија

НАПАД НА РУСИЈУ: Рањена деца

Двојица дечака задобила су тешке повреде и хитно су пребачени у регионалну болницу

Петоро деце је рањено у руском граду у близини границе с Украјином када је из украјинског дрона бачена експлозивна направа на двориште где су се играли, саопштио је гувернер региона Вјачеслав Гладков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напад се догодио у Шебекину, у Белгородској области северно од Волчанска, места тешких борби између руских и украјинских снага у Харковској области од маја.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Експлозивна направа је намерно бачена из дрона у двориште стамбене зграде. На локалитету није било војних објеката и војника већ само пет дечака, од којих један има само осам година“, написао је Гладков на Телеграму.

Двојица дечака задобила су тешке повреде и хитно су пребачени у регионалну болницу. Преостала тројица су збринута на лицу места а потом такође пребачена у болницу.

Шебекино се раније истог дана два пута нашао на удару украјинских оружаних снага. Први напад догодио се ујутру, када је повређено девет цивила, други напад је био увече и том приликом је повређено троје људи.

Захарова: Још један терористички напад кијевског режима

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова назвала је напад у Шебекину, где је повређено петородеце, намерним терористичким нападом на децу и позвала на међународну осуду Кијева.

„Још један терористички напад кијевског режима. У Шебекину, дрон Оружаних снага Украјине бацио је експлозивну направу намерно гађајући децу која се играју у дворишту. Према речима гувернера (Вјачеслава) Гладкова, петоро је повређено, двоје тешко (повређено). Међународна јавност мора одмах осудити ова намерни терористички напад на децу!“, написала је Захарова на Телеграму.

Украјинске снаге су више пута гађале Белгородску област у последње две године, жртве су махом били цивила. Руски председник Владимир Путин сугерисао је прошле године да би наставак напада захтевао стварање „тампон зоне“ у украјинској области Харков.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ