Свет

НАПАД ЈЕ ИЗВРШЕН: Војска напредује, има много мртвих

Фото: Х принтскрин

Израелске снаге напале су подручја у средишњем појасу Газе у среду, убијајући најмање девет Палестинаца, саопштили су здравствени званичници, док су израелски тенкови извршили ограничено напредовање даље према Рафи на југу енклаве.

У последња 24 сата у израелским је нападима убијен најмање 81 Палестинац, а 198 их је рањено, саопштило је министарство здравља Газе. Министарство не прави разлику између бораца и цивила у свом ажурирању броја жртава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Рафи, где су медицинари саопштили да су две особе убијене у ваздушном удару, тенкови су извршили напад на северни дио града пре него што су се повукли, у тактици коју су израелске снаге користиле у другим подручјима пре него што су кренуле у дубље продоре.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Израелска војска је саопштила да трупе „настављају прецизну оперативну активност темељену на обавештајним подацима у подручју Рафе“.

Војска наводи да је елиминисала оно што је назвала терористичком ћелијом и минобацачем који је кориштен за нападе на војнике.

Додаје да је у зрачним ударима погођено 25 циљева широм Појаса Газе током протеклог дана и да трупе настављају да делују у средишњем подручју, делимично како би демонтирале структуре кориштене за проматрање војника, преноси Реутерс.

Извор: Аваз.ба

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ