Свет

НА СНАЗИ „ЧАРЛИ“ НИВО ЗАШТИТЕ: Америчке базе у Европи у приправности због могућег терористичког напада

Повећање приправности није повезано ни са једном конкретном претњом, већ резултат комбинације фактора као што су текућа и предстојећа велика јавна окупљања, попут Еврокупа и Олимпијских игара, наводи се у саопштењу Еукома

Америчке војне базе и особље широм Европе стављени су у стање појачане приправности након што су нови обавештајни подаци указали на могући терористички напад, пренео је „Глас Америке“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Званичник америчке војске је том медију потврдио да је безбедност у војним објектима широм Европске команде САД (Еуком) подигнута на ниво заштите „чарли“, што значи да је напад могућ.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Званичник није дао више детаља о обавештајним подацима, иако су надлежни за борбу против тероризма из више земаља упозорили на повећану претњу, поготово у вези са предстојећим Летњим олимпијским играма у Паризу.

У саопштењу Еукома наводи се да су појачане мере безбедности резултат неколико фактора.

„Повећање приправности није повезано ни са једном конкретном претњом, већ резултат комбинације фактора као што су текућа и предстојећа велика јавна окупљања, као што су Еврокуп и Олимпијске игре, са све већом претњом од напада на цивилне циљеве у Европи“, наводи се у саопштењу.

Еуком саветује запослене у европским центрима да буду стално на опрезу, пријављују сумњиве активности, прате објаве Стејт департмента за путовања и да предузму додатне мере за ублажавање личног ризика.

Званичник из сектора одбране је рекао да војска предузима додатне кораке како би осигурала да америчке снаге буду на опрезу и током приватних и пословних активности.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ