Свет

МАСОВАН НАПАД НА РУСИЈУ: Уништени су

Једна особа је погинула, док су се две трафостанице и складиште нафте запалиле, након што је Украјина лансирала десетине дронова у нападима на неколико региона, саопштили су руски званичници.

Експлозије су се чуле у граду Калач на Дону у јужном руском региону Волгоград, саопштио је канал База на Телеграму, који има изворе у руској полицији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Регионални губернатор Андреј Бочаров објавио је на Телеграму да су електрична подстаница и складиште нафте запаљени од крхотина дронова које су уништили руски системи противваздушне одбране.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Ватра у подстаници је одмах угашена, али се ватрогасци и даље боре са ватром у складишту нафте, рекао је Бочаров.

У нападу није било повређених, истакао је Бочаров и додао да нема претње по стамбене објекте.

Руско министарство одбране није навело Волгоград међу регионима у којима су уништени дронови које је лансирала Украјина.

Губернатор Белгорода Вјачеслав Гладков навео је да је један мушкарац погинуо да су две особе повређене, а да је неколико кућа оштећено у украјинском нападу.

Изнад Белгородске области уништена су три дрона, саопштило је руско министарство одбране.

Гладков тврди да су у нападима у протекла 24 часа погинуле четири особе, а повређено 20. људи.

Пожар је избио на трафостаници у Ростову након што је Украјина преко ноћи лансирала „десетине“ дронова, рекао је за Телеграм Василиј Голубјев, губернатор тог руског региона, додајући да је пожар угашен.

Руско Министарство одбране је саопштило да је пет украјинских дронова уништено изнад Астраханске области и два изнад Вороњешке области, неколико стотина километара јужно од Москве, али није било детаља о штети.

Извор: РТС

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ