Србија

МАНОЈЛОВИЋ: Рио Тинто и власт спремне да изазову „грађанске сукобе! Уставни суд укинуо уредбу о поништењу пројекта „Јадар“!

Одлуком Уставног суда у предмету ИУо39\22 укинута је Уредба Владе којом је поништен пројекат Јадар чиме је поступљено по иницијативи Рио Тинта, објавио је на друштвеној мрежи X Саво Манојловић из Покрета Крени – Промени.

Како наводи Манојловић, Уставни суд ову одлуку синхронизовано и експресно је донео у координацији са политичким властима и Рио Тинтом.

Напомињем да већ другу годину није одлучено о уставној жалби због неодлучивања Народне скупштине по народној иницијативи коју је поднело 38.000 грађана, додао је.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

 

Он је додао да су „гажењем Устава и окупацијом институција“ Рио Тинто и власт спремне да изазову „грађанске сукобе попут оних у Папуа Новој Гвинеји“.

Посланик Народног покрета Србије Мирослав Алексић навео је на свом Икс профилу да је Уставни суд усвојио одлуку са само једним гласом против.

„Не заборавимо, моћ је у рукама народа, а не корумпираних судија и власти. Зато идемо даље у борбу за одбрану Србије од РиоТинта и режима који хоће да нас претвори у рударску колонију“, поручио је Алексић.

Подсетимо, раније данас испред Уставног суда одржан је скуп еколошких удружења, активиста и грађана.

Активисти су предали захтев за пријем код председника суда, а потом их је портир обавестио да их данас – нико неће примити и да ће писано решење добити у законском року. Активисти су након тога „закључали“ зграду суда.

Извор: ФоНет/Н1

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ